- Krótka wiadomość o kawie, o jej własnościach i skutkach na zdrowie ludzkie wpływających
Szczegóły obiektu: Krótka wiadomość o kawie, o jej własnościach i skutkach na zdrowie ludzkie wpływających
PDF
Opis
- Tytuł:
- Autor:
- Temat i słowa kluczowe:
- Hasło przedmiotowe:
- Wydawca:
- Miejsce wydania:
- Data wydania:
- Typ zasobu:
- Format:
- Identyfikator zasobu: oai:www.sbc.org.pl:129939
- Źródło:
- Język:
- Lokalizacja oryginału:
- Publikacja:
- Prawa:
Obiekt znajduje się w kolekcjach:
Informacje dodatkowe
- Data utworzenia: 2015-01-08
- Data ostatniej modyfikacji: 2015-01-08
- Liczba wyświetleń treści obiektu: 485
- Możesz również pobrać opis tego obiektu w formatach:
- Rozpoznawanie Tekstów Historycznych:
Zobacz także
Między alienacją a adaptacją. Polacy w wieku 50+ wobec internetu. Raport otwarcia Koalicji "Dojrz@łość w sieci"
Data:[2011]
Typ:dokument elektroniczny
Współpracownik:Batorski, Dominik. Red.; Zając, Jan M. Red.
Anacrisis Medico-Historico-Diætetica Seu Dissertationes Quadripartitæ De Caffe Et Chocolatæ, Nec Non De Herbæ Thee ac Nicotinæ Natura, Usu & Abusu, Quas [...] In Alma Cæsarea, Regiaque Universitate Carolo-Ferdinandea Pragensi [...] Sub Præsidio [...] D. Leonardi Ferdinandi Meisner [...] Pro suprema Doctoratus Medici Laurea publicæ Disquisitioni exposuit Georgius Fridericus Medicus [...] Medicinæ Candidatus. Anno M.DCC. XX. Mense Majo Die [ ] Horis post meridiem confuetis.
Twórca:Medicus, Georg Friedrich (16..-17..).
Data:[V 1720]
Typ:starodruk
Współpracownik:Meisner, leonard Ferdinand (16..-17..).
Drey Neue Curieuse Tractätgen, Von Dem Trancke Cafe, Sinesischen The und der Chocolata, Welche Nach ihren Eigenschafften, Gewächs, Fortpflantzung, Præparirung, Tugenden und herrlichen Nutzen sehr curieus beschrieben Und nunmehro in die Hoch-teutsche Sprache übersetzet Von dem, Welcher sich jederzeit nennet Theæ Potum Maxime Colentem.
Twórca:Dufour, Philippe Sylvestre (1622-1687)
Data:1686
Typ:starodruk
Współpracownik:Spon, Jacob (1647-1685). Oprac.
Preferencje konsumentów wobec rodzajów kawy oraz marek kawy mielonej dostępnych na polskim rynku
Twórca:Mokrysz, Sylwia
Data:2017
Typ:czasopismo
Współpracownik:Maciejewski, Grzegorz. Red.; Malinowska, Mirosława. Red.
O działaniu kofeiny i teiny jakoteż kawy i herbaty na ustrój ludzki i zwierzęcy. (Rzecz czytana na Posiedz. naukowem IIgo Zjazdu Lekarzy i Przyrodników Polskich we Lwowie dnia 23 lipca 1875 r.)
Twórca:Żuliński, Tadeusz (1839-1885)
Data:1876
Typ:odbitka
Kartka żywnościowa
Data:[1918]
Typ:druk ulotny
Wird die Verzollung von Kaffeh, Syrup und raffinirten Zuker in gemeinen Legstätten, und der kleinern Qantitäten, nämlich des Kaffehs bis 50 und des Syrups und Zukers bis 100 Pfund bei Komerzial-Zollämtern gestattet. Lemberg am 18. Jäner 1817. = Dozwala się oclenie kawy, syrupu i rafinowanego Cukru w pospolitych składach celnych, a mnieyszych ilości, to iest kawy do 50. a syrupu i cukru do 100 funtów w komercyalnych Urzędach celnych. We Lwowie dnia 18. Stycznia 1817
Twórca:Hauer, Franz von (1777-1822)
Data:1817
Typ:druk ulotny
Współpracownik:Krieg von Hochfelden, Franz (1776-1856)
Verordnung des k.k. Landespräsidenten in Schlesien vom 9 August 1916, A-1452/32, L-G-u.V.-Bl. Nr 102, betreffend die Regelung der Vermahlung und des Verschrotens von Getreide der Landwirtschaftlichen Selbstverzorger / der k. k. Landespräsident: Adalbert Freiherr Widmann m. p.
Twórca:Widmann, Adalbert von (1804-1888).
Data:1916
Typ:druk ulotny